Kurikan PunttiKlubin Jenni Vierikko loisti Juniori Cup 2023 Etelä-Suomen kevätkisoissa

23.4.2023

Kurikan PunttiKlubin nuori lahjakkuus Jenni Vierikko teki uudet henkilökohtaiset ennätykset Juniori Cup 2023 Etelä-Suomen kevätkisoissa. Seura jatkaa nuorten painonnostajien tukemista järjestämällä punttikoulun ja painonnoston ohjaajakoulutuksen syksyllä.

Kurikan PunttiKlubi (KPK) järjesti menestyksekkään Juniori Cup 2023 2/4 Etelä-Suomen kevätkilpailun lauantaina 22. huhtikuuta. Tapahtuma keräsi yhteensä 24 nuorta painonnostajaa eri sarjoista sekä yhden kilpailun ulkopuolella nostavan urheilijan.

Erityismaininta ansaitsee KPK:n oma Jenni Vierikko, joka teki uudet henkilökohtaiset ennätykset tempauksessa ja työnnössä 16-vuotiaiden tyttöjen 55 kg painoluokassa. Jennin tempaus parani 31 kiloon ja työntö 44 kiloon, mikä toi hänelle 75 kg yhteistuloksen ja kolmannen sijan omassa sarjassaan. Tuloksellaan Jenni nousi vuoden 2023 17-vuotiaiden tilastossa sijalle 11.

Vaikka Jenni yritti vielä 48 kg työntöä ja sai sen suorille käsille, nosto hylättiin sääntöjen vastaisen käsien pumppauksen vuoksi. Onnistuessaan tämä olisi vienyt Jennin vain 1 kg päähän hopeasijasta.

Jennin hieno 75 kg yhteistulos vastaa 17-vuotiaiden SM-tulosrajaa, mikä osoittaa hänen lahjakkuutensa ja potentiaalinsa painonnostossa. Valitettavasti Jenni ei voi osallistua SM-kilpailuihin, mutta se ei vähennä hänen saavutustensa merkitystä.

Kurikan PunttiKlubi on omistautunut tukemaan nuoria painonnostajia tarjoamalla korkealaatuista valmennusta ja yhteisöllisyyttä. Tämän vuoksi seuralla on käynnissä punttikoulu, joka pidetään maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 17:15 - 18:30.

Seuran päävalmentaja, joka on valittu Suomen painonnostoliiton valmentajakouluttajaksi, toimii punttikoulun ohjaajana. Hänellä on vankka kokemus ja koulutus lajista, joka takaa laadukkaan opetuksen.

Lisäksi syksyllä Kurikkaan on suunnitteilla painonnoston ohjaajakoulutus, joka sopii kaikille ohjaajille, valmentajille ja urheilijoille, jotka haluavat oppia lisää lajista. Koulutus sisältää neljä käytännön harjoitusta ja luentoja.

Tule mukaan Kurikan punttiklubin punttikouluun ja tuleviin koulutuksiin! Ne tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet kehittyä lajin parissa ja solmia uusia ystävyyssuhteita.